Activitatea a avut loc în cadrul Centenarului Marii Uniri la 22 decembrie 2018 în Sala de Conferințe a Institutului de Formare Continuă, mun. Chișinău. Invitații de onoare au fost profesorii universitari cu nume sonor în spațiul românesc, domnul Octavian MÂNDRUȚ, dr. conf. univ., prof., directorul Centrului de Didactică și de Educație Permanentă, Universitatea de Vest, „Vasile Goldiș” din Arad și domnul Marcel POROF, dr. prof. Colegiul Național „Nicu Gane”, Fălticeni, Laureatul Premiului MENTOR pentru Excelență în Educație, Președintele Societății de Geografie, Filiala Suceava.
Participanții au fost studenți, profesori de geografie dar și de alte discipline școlare, circa 100 de persoane din republică.
Conotația principală a acestui eveniment a fost motivarea pedagogilor spre o activare consecventă pentru realizarea unei educații de calitate. Domnul conf. univ. profesor, Octavian MÂNDRUȚ a comentat și a dezvoltat elementele inovative în curriculum și didactica postmodernă. S-a vorbit despre interdisciplinaritate și transdisciplinaritate, aspectele aplicabile au derulat din plin în prezentarea domnului dr. profesor Marcel POROF. Participanții la workshop au menționat că au avut parte de experiențe benefice, menite să măsoare, să verifice activitatea lor de pedagog, ei au exprimat considerație profesorilor din România, cât și autorilor locali ale celor mai reușite comunicări în special dlui Valeriu CAZAC, șef - Direcția Hidrologie, Serviciul Hidrologic de Stat, domnului Iurie MOISEI, locotenent în rezervă, geograf militar, tinerelor profesoare Ecaterina COJOCARU, profesor de geografie, Centrul de Electronică și Energetică din capitală, doamnei Veronica GUJA, profesoară de istorie Centrul de Excelență în Medicină și Farmacie „Raisa Pacalo”, Chișinău.
Studenții participanți au pledat în favoarea atelierilor, conferințelor, seminarelor didactice. Ei au menționat că anume la astfel de activități educaționale are loc modelarea spirituală, didactică și creativă a cadrelor didactice. Evenimentul didactic a fost finalizat cu un salut muzical al elevilor de la Liceul Teoretic „Olimp” din Costești, Ialoveni, ghidat de profesorul de geografie Iurie MELNIC.
Присоединяйтесь к ОК, чтобы подписаться на группу и комментировать публикации.
Нет комментариев